Vill du veta var köttet kommer ifrån?
Genom att beställa kött direkt från oss bidrar du till att hålla betesmarker öppna, håller nere transporterna, och vet att det är djur uppfödda enligt svenska djurskyddsbestämmelser som du äter!
Våra djur betar strandängarna vid Mälaren, och markerna runt Åsby säteri i Eskilstuna. Under vintern är de uppstallade på Åsby. Detta är klimatsmart kött! De marker som betas kan inte producera annat än gräs, och idisslare är suveräna på att omvandla gräs till kött.
Vid c:a två års ålder slaktas de, och vi tar köttet i retur färdigstyckat och vacuumförpackat i lådor, som består av fram- och bakdelskött samt köttfärs. Färdiga paket att frysa in! Lådorna utgör sjättedelar av ett djur, och väger mellan 35 och 40 kg.
Vi levererar fritt inom Mälardalen, inklusive Stockholm.
På grund av kraftigt ökade kostnader har vi tvingats höja priset, som nu är 180 kr/kg inkl. moms.
Innehåll köttlåda A och B:
| A | B |
Oxfilé | 700 g | 700g |
Entrecote | 1200 g | 1200 g |
Ryggbiff | 1600 g | 1600 g |
Fransyska | 1800 g | 1800 g |
Rostbiff | 1100 g | 1100 g |
Innanlår | 1900 g | 1900 g |
Ytterlår | 1800 g | 1800 g |
Rulle | 700 g | 700 g |
Högrev | 2 kg | - |
Märgpipa | 1600 g | - |
Köttfärs | 20 kg | 24 kg |
Både djurens slaktvikt och fördelningen mellan styckningsdetaljerna kan variera, men ovanstående är den ungefärliga fördelningen.
FRÅN FAR TILL SON SEDAN 1697
Sörfennsta Lantbruk AB
Sörfennsta
736 92 Kungsör
info@sorfennsta.se