Köttlådor

Innehåll köttlåda A och B:

 

A

B

Oxfilé

700 g

700g

Entrecote

1200 g

1200 g

Ryggbiff

1600 g

1600 g

Fransyska

1800 g

1800 g

Rostbiff

1100 g

1100 g

Innanlår

1900 g

1900 g

Ytterlår

1800 g

1800 g

Rulle

700 g

700 g

Högrev

2 kg

-

Märgpipa

1600 g

-

Köttfärs

20 kg

24 kg

Både djurens slaktvikt och fördelningen mellan styckningsdetaljerna kan variera, men ovanstående är den ungefärliga fördelningen.

Vill du veta var köttet kommer ifrån?

Genom att beställa kött direkt från oss bidrar du till att hålla betesmarker öppna, håller nere transporterna, och vet att det är djur uppfödda enligt svenska djurskyddsbestämmelser som du äter!

Vi kastrerar tjurkalvarna, som då blir lugna behagliga djur som passar utmärkt till betesdrift. De betar våra strandängar vid Mälaren, och markerna runt Åsby säteri i Eskilstuna. Under vintern är de uppstallade på Åsby. Detta är klimatsmart kött! De marker som betas kan inte producera annat än gräs, och idisslare är suveräna på att omvandla gräs till kött.

Vid c:a två års ålder slaktas de, och vi tar köttet i retur färdigstyckat och vacuumförpackat i lådor, som består av fram- och bakdelskött samt köttfärs. Färdiga paket att frysa in! Lådorna utgör sjättedelar av ett djur, och väger c:a 35 kg.

Välkommen att fylla i en intresseanmälan här, så kontaktar vi dig.

Är du osäker på användningen för alla detaljer, så medföljer receptförslag!

Vi levererar fritt inom Mälardalen, inklusive Stockholm.

Pris 140 kr/kg inkl. moms.  Enligt DN 23/2 2013 blir priset för motsvarande detaljer 149,90 i butik.